Bayrakçı Reklamcılık

Bayrakçı Limited olarak; özel logolu, şirketlere özel bayrak imalatı, satışı ve özel flama imalatı, özel afiş ve özel pankart gibi kişiye veya organizasyona özel desenlerin olduğu çalışmalarımız, dijital tekstil baskı makinelerinde film ve şablon kullanmadan direkt olarak kumaşa basılmaktadır. Bu yeni teknikle üretim maliyetleri film ve şablon gerekmediği için son derece ekonomiktir ve üretim süresi ise oldukça hızlı hale gelmiştir.

Firmamız sizlerin taleplerinizi karşılamak üzere, her zaman kalitesini test ettiği en uygun kumaşa ve digital makinalarla baskı yapmaktadır. Ürünlerimizde baskı, tasarım ve renk sınırsızdır. Dilediğiniz tasarımın, dilediğiniz renklerde basılmasını talep edebilirsiniz.

 

Bayrakçı Limited Şirketi olarak; yurt içi toptan ve perakende bayrak satışı yapmakla birlikte, yurt dışında birçok farklı ülkeye de perakende ve toptan bayrak ihracatı yapmaktayız.

Bunun dışında flama, sancak, poster, afiş ve yabancı ülke bayrakları da üretiyoruz.

Bayram ve seçim dönemlerinde şirket personelimiz geceli gündüzlü çalıştığı halde, Türkiye’nin sipariş talebini güçlükle karşılamaktadır. Böyle günlerde imalat, 2-3 misli artıyor.

Türk Bayrağı,  Yasa gereğince belirli ölçüler içinde yapılmaktadır. Kırmızı zemin üzerine ay ve yıldızın oturtuluşu, birbirine göre oranı hesaplanarak, küçük bir dikkatsizliğe bile yer vermeksizin üretilmektedir.

Bayrağın yapımı aslında görüldüğü kadar da basit bir iş değildir. Bir kumaş parçası birçok safhadan geçer ve işlem her şeyden önce büyük bir dikkat ister.

En küçüğünden en büyüğüne kadar her ülkenin bayrağı, Beyoğlu’ndaki firmamızda yapılmaktadır. Yabancı ülke bayrakları yapmak için yasal ölçülerinin bilinmesi ve dikkatle uygulanması gerekmektedir.

Bayrakçı Limited olarak firmamızda her ülke bayrağının ölçüleri, panoları hatta ilgili kanunları vardır. Personelimiz sipariş geldikten sonra, imalattan önce detaylı bir inceleme yapar, ölçüleri saptar, baskıya hazır grafiği tasarlar. Ve sonra imalata geçilir.

Olta bayrak reklam bayrağı siparişi imalatı satışı
Dikdörtgen bayrak reklam bayrakları satışı siparişi imalatı

Geçmişten Günümüze Türk Bayrağı imalatı…

Günümüzde en gelişmiş tekstil baskı makineleriyle yapılan imalat, bakın geçmişte ne zahmetlerle yapılıyormuş, adım adım izleyelim.

  • Kumaş fabrikasına gelen beyaz yün iplik bobinler önce özel tezgahta kumaş olarak dokunur.
  • Daha sonra boya kazanlarında kaynatılarak kırmızı zemini meydana getiren kumaşlar hazırlanır.
  • Bu kumaşlar ayrı bir kazandan geçirilerek enine ve boyuna çekmemesi sağlanır.
  • Kurutulduktan sonra kesime hazır bir şekilde ele alınır.
  • Kesilen parçalar uzun bir tezgahta yan yana sıralandıktan sonra, üzerinde ay ve yıldız kısmı açık bırakılan bir kalıp gezdirilir.
  • Kalıbın içine akıtılan kimyevi boya, açık bırakılan ay ve yıldız şeklinde altındaki kumaş üzerinde şekil bırakır.
  • Tabi bu işlem yapılırken kumaşın 1 cm bile kaymamasına büyük özen gösterilir.
  • Aksi halde bu şekilde imalat yapmak suç olarak kabul edilir. Kalıptan çıkanlar kaput bezi arasında ütülenir ve satışa hazır duruma getirilir.

1976 yılında Hayat Dergisi’nde yayınlanan Bayrakçı Limited tanıtım yazımızdan alıntılar…

Geçmişten Günümüze Bayrağın Önemi

Geçmişte sadece, insanlar ve toplumlar  tarafından belli bir topluluğu kimliklendirme amacıyla kullanılırdı. Renkleri, üzerindeki şekil ve sembolleri ile belirli bir kitleyi veya toplumu temsil ederlerdi.

İnsanlar tarafından ülkelerinin ve ortak inançlarının sembolü olarak kullanılır  ve çoğu zaman onlar için milli varlığın ve bağımsızlığın tek işareti olarak temsil edilirlerdi. Hâlâ da bu düşünce tüm uluslar için geçerli bir düşünce olmaya devam ediyor…

Ancak bayrak günümüzde; bir toplumu, bir ülkeyi ya da belirli bir zümreyi temsil etmekle sınırlı kalmamıştır. Ulusal bağımsızlık sembolü olmakla birlikte; her türlü firma ve şirketlerin, mağazaların, spor kulüplerinin, taraftar gruplarının, çeşitli dernek, vakıf ve kuruluşların, özel ve resmi makamların, teknelerin, fuarların, organizasyonların ve daha aklımıza gelebilecek birçok yapılanmanın en temel ihtiyacı haline gelmiştir.

Yukarıda saydığımız bireysel veya kurumsal tüm oluşumlar bu ulusal bağımsızlık sembollerini her türlü özel veya resmi kurum ve kuruluşta gururla sunmak, dalgalandırmak isterler. Bu millet olarak hepimizin ortak özelliğidir.

Bununla birlikte şirketler, özel veya resmi makamlar, spor kulüpleri, dernekler, vakıflar, vb. tüm oluşumlar; toplum içerisinde belirli bir sembol ile akıllarda kalıcı izler bırakmak isterler. Bu, en basit olarak logo tasarımı ile başlar. Kimliği ve vizyonu yansıtır. İç mekan ve dış mekanlarda bunu daha çarpıcı ve etkili bir şekilde sergilemek için bu ürünleri kullanmak, son derece akılcı ve ekonomik stratejilerden biridir.

Özellikle işletme sahiplerinin daha fazla tüketici çekmek ve daha fazla iş hacmi yakalamak için, son derece ekonomik ve bir o kadar da etkileyici özelliği olan dış mekan bayrağı ürünlerini kullandığını görmekteyiz. Tüketicinin dikkatini belirli bir noktaya çekmek için renk renk, çeşitli boyutlarda ve çeşitli kampanya sloganlarıyla üretilen bu ürünler; günümüzün en popüler ürünleri olmaya devam ediyor…